HABER, TASARIM

MELBOURNE SOKAK SANATINDA GENÇ BİR YETENEK [MISO]

Miso [Stanislava Pinchuk] , Avusturalya Melbourne’de yaşayan 21 yaşında genç bir sanatçı. Çalışmalarının çoğunu Melbourne sokaklarında yaptığı stencil çalışmalar oluşturuyor, aynı zamanda çizimleri ve enstelasyonlarıyla sergilere de katılıyor. Miso’nun en belirgin özelliği çalışmalarının tamamının el çizimi olması. Genellikle hayatın farklı alanlarından kadınları konu alan çalışmalarıyla Miso, son zamanların en çok dikkat çeken sokak sanatçılarından. Çizim, ilüstrasyon, kolaj gibi teknikleri birarada kullanarak Melbourne sokaklarında harikalar yaratan Miso’nun özgün stiline biz de hayran kaldık.

Ukrayna doğumlu sanatçıya ilham veren başlıca etkenler Art Nouveau’dan Rus Konstrüktivizmi’ne ve tabi ki çağdaş sokak sanatına kadar çeşitlilik içeriyor. Etkilendiği sanatçıların belki de başında gelen Gustav Klimt‘in Miso’nun ilüstrasyonlarındaki etkisini farketmemek neredeyse imkansız.

Melbourne’de kendisi gibi sokak sanatçısı olan arkadaşı Ghostpatrol ile birlikte yaşayan ve çalışmalarını sürdüren Miso ile ilgili daha çok şey öğrenmek isterseniz buradan kendileri hakkında yapılan kısa belgeseli de izleyebilirsiniz.

 

Miso Ghostpatrol ile çalışırken…

Biz onları yakından takip ediyor olacağız. Bu genç ve bizce olağanüstü yetenekli sanatçılar bizim için de birer ilham kaynağı, sizce de öyle değil mi?

Önceki Sonraki

Benzer Yazılar

Yorum Yok

Cevap Yazın

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD