HABER, SEYAHAT

PENHALIGON’S / BİR İNGİLİZ KLASİĞİ

Penhaligon‘s , İngiltere’de Viktoryen dönemde kurulmuş ve geleneksel çizgisinden ödün vermeden günümüze kadar gelmiş bir parfüm markası. William Penhaligon 1870 yılında bir berber dükkanı açar ve 1872’de ilk parfümü Hammam Bouquet‘i, ziyaret ettiği Türk Hamamlarındaki buhar ve kükürt aromalarından esinlenerek yaratır. O günden bu güne Penhaligon’s markası, William’ın çok değerli, devasa koku arşivinden ilham alarak ve onun mirasına sadık kalarak tüm parfümlerini İngiltere’de üretmeye devam ediyor.

Parfüm şişeleri de William Penhaligon’un orijinal tasarımı… Şeffaf cam şişeler ve rengarenk kurdelelerle bağlanmış küçük cam kapaklar…

Penhaligon’s parfümleriyle olduğu kadar muhteşem kolonyaları, kremleri ve sabunlarıyla da ünlü. Birbirinden güzel tasarımlara sahip kutular da en az kokular kadar dikkat çekici.

Londra seyahatimizde uğradığımız Penhaligon’s mağazasında alışveriş yaparken, Vitrin‘de mutlaka sizinle paylaşmak istediğimize karar verdik ve bu şık mağazada birkaç kare fotoğraf çektik. Şişe tasarımları, mağaza dekorasyonu ve tabiki muhteşem parfümleriyle Penhaligon’s bizim için bir ilham kaynağı.

Penhaligon’s ile ilgili daha fazla bilgiye ve tüm koleksiyonlarına www.penhaligons.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Önceki Sonraki

Benzer Yazılar

Yorum Yok

Cevap Yazın

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD