HABER, TASARIM

MISTER FINCH

Finch İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde yaşayan bir tasarımcı. Daha önce birçok farklı alanda tasarım yapan Finch,  sonunda kendisini çok severek yaptığı bir iş olan dikiş dikerken bulmuş. İşine verdiği ‘Mister Finch’ ismiyle de, tek başına çalışan ve dikiş diken bir adam olduğunun altını çizmek istemiş.

Finch‘in kullandığı malzemeler iplik, kumaş ve kağıttan ibaret… Dikerek birleştirdiği bu malzemelerle oluşturduğu masalsı minik yaratıklar ise kesinlikle büyüleyici.

Finch, çoğunlukla geri dönüştürülebilir malzemeleri tercih ettiğini söylüyor. Bunu sadece etik olarak doğru bulduğundan değil, tasarımlarına orijinallik ve cazibe kattığını düşündüğü için yapıyor. Eski bir otelden kalma kadife perdeler, bir gelinlik veya vintage bir önlük Finch‘in ellerinde pervanelere, kuşlara ve daha birçok minik hayvana dönüşebiliyor.

Hayvanlara ayakkabılar, maskeler ve kıyafetler giydirerek onları insansılaştırmak, Finch’in sıkça yaptığı bir şey. Hatta onların geceleri canlanıp, gizli bir hayat yaşadıklarını hayal ettiğini söylüyor.

Doğrusu biz de tasarımlarına baktığımızda bu gizli hayatı onlara çok yakıştırmıyor değiliz…

Finch‘in yarattığı karakterlerin tamamını görmek ve tasarımcının kendisi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız www.finch-uk.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu adresten Finch‘in bloguna ve etsy shopuna da ulaşmanız mümkün.

Önceki Sonraki

Benzer Yazılar

2 Comments

  • Cevapla Melahat Ketenci 9 Mayıs 2012 at 10:33

    Yapmış olduğunuz,karakterleri çok beğendim ellerinize sağlık . Bu yaratılıcığınızdan yararlanmak isterim. Yararlanabilmem mümkünmüdür acaba. Bilgilendirirseniz mutlu olurum.Teşekkürler.

    • Cevapla admin 9 Mayıs 2012 at 17:11

      Merhaba Melahat Hanım,
      Sanırız bir yanlış anlaşılma oldu. Yazıda da belirttiğimiz gibi tasarımlar Finch’e ait.
      Daha detaylı bilgi sahibi olmak için http://www.finch-uk.com adresini inceleyebilirsiniz.
      Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.
      Hoşçakalın…

    Cevap Yazın

    Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD