HABER, TASARIM

GENÇ BİR YETENEK [CHARLOTTE TAYLOR]

İngiliz tasarımcı Charlotte Taylor, son zamanlarda çok keyif alarak takip ettiğimiz bir tasarımcı. Londra Central Saint Martin’s den mezun olduktan sonra 2009’da kendi ismiyle tasarım ofisini açan Charlotte Taylor, kendine özgü tarzıyla şimdiden adından çokça söz ettiriyor. ‘Hayatta basit şeylerin önemli olduğunu’ söyleyen tasarımcının koleksiyonlarını basit, rahat ve abartısız formlar oluşturuyor. Bu basit formlarla kullandığı güçlü renk ve desenler ise Taylor‘ın en önemli özelliği.

Sizinle paylaştığımız fotoğraflar Charlotte Taylor‘ın 2012 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu’na ait. Bu naif ve neşeli koleksiyonun bir de hikayesi var. Charlotte Taylor bir Bonzai bahçesi ve o bahçede Sakura isimli bir kız hayal ediyor. O’nun anlatımıyla bu keyifli hikayeden bir bölüm paylaşmak istiyoruz sizinle…

“Nisan 2011 Japonya… İlkbahar geldi ve kiraz ağaçları çiçek açtı. Çeşitli renk, boy ve türlerden oluşan bir Bonzai fidanlığı ile karşılaşıyoruz… Sakura, bir ağaç cerrahı, ağaçların arasında gezinirken zamansız büyüyenleri buduyor, onların susuzluklarını gideriyor, güneşle yıkanmış bir tembelliğe bürünerek  kalplerini, yapraklarını ve gövdelerini ısıtıyor , onları dingin bir öğleden sonraya hazırlıyor. Güneş ağaçların yaprakları arasında dansederken Sakura hızla arı kovanlarına doğru gidiyor.

Sakura için arı yetiştiriciliği ve fidancılık çocukluğundan beri bir tutku, vücudundaki dövmeler de bu tutkunun bir göstergesi… Onun vücudu bu bahçenin ruhunun ve özünün simgeleştiği yer, her santimi düşünülmüş ve orada kamufle olmuş.

Sakura kendi seçimlerinden, tutkularından ve hayatından memnun. O her zaman kendi müziğinin ritmiyle dans edecek.”

Charlotte Taylor ile ilgili daha fazla bilgiye www.charlottetaylorltd.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Önceki Sonraki

Benzer Yazılar

Yorum Yok

Cevap Yazın

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD